PANORAMA LAKE DANAO

Naš otok mi je tako izjemno všeč, zato ker ga doživljam kot še neodkrit biser; večina turistov še slišala ni zanj. Na čudoviti, dolgi peščeni plaži, kamor grem vsako jutro plavat, še nisem videl turista. In takih plaž je okoli otoka še kar nekaj.
Morda še najbolj znana in turistično razvita je Santiago beach.

Poro Island – s cesto je povezan z našim otokom; glavno mesto Poro; otok je bolj gorat; z vrha je čudovit razgled po vseh okoliških otokih in za nekaj stopinj je hladneje.
Ponson Island; glavno mesto Pilar; nezanimiv z zgolj eno peščeno plažo
Tulang Diot – otoček nasproti nas; na njem je zgolj romantična ribiška vasica; otoček ima čudovito peščeno plažo in izjemno lepe terene za potapljanje. S čolnom vas tja peljejo za 5php – 10 centov.

Ljudje tukaj so izjemno prijazni in praktično vedno nasmejani. Ko mi je enkrat počila guma na motorju se je 6 ljudi angažiralo okoli popravila gume, medtem ko so meni, ne da bi to prosil, postavili stol v senco in rekli, da počakam, da mi usposobijo motor. Cena za popravilo gume 50php – 0,8€.

Camotes doživljam kot oazo miru; pravo nasprotje življenja v Sloveniji, kjer sem moral kot podjetnik delati mnogokrat od jutra do večera, včasih tudi vikende in kljub temu me je bilo mnogokrat strah, če bodo plačale vse stranke, če bo za plače, davke, če ne bo prišla kakšna inšpekcija…
Tukaj na Filipinih ni vinjet, plačevanja parkirnin, radarjev, alkotestov in čeprav sedaj imamo televizijo je razen otrok ne gledamo, tako da se ne obremenjujemo s tem, da bi nam pri dnevniku povedali, kakšno sranje se dogaja po svetu.

Tukaj se da še vedno relativno poceni kupiti krasno parcelo; in vse parcele so zazidljive.

FILIPINCI

  • Večina razume in govori angleško
   • predvsem mladi in izobraženi
   • angleščina je drugi uradni jezik
  • prijazni, sproščeni in vedno pripravljeni pomagati
  • večinoma so zelo revni a kljub temu srečni

 • od otrok, do starcev – vsi nekaj delajo, ker vedo, da bodo lačni, če ne bodo poskrbeli zase.
 • Tukaj ni zavoda za zaposlovanje, ki bi skrbel za lenuhe in take, ki jih je povozil čas in prav tako ni socialnega zavarovanja, zato vsi nekaj delajo za preživetje.
 • Čeprav so ljudje tukaj izjemno prijazni, pa odsvetujem kakršnokoli nepotrebno aroganco in vzvišenost ali pa žaljenje ljudi. Filpinci so ponosni ljudje, v sebi imajo precej španske krvi in če se jim zamerite, se lahko to tudi zelo slabo konča.

[row][column span=”6″]
KAJ VAM LAHKO TAKE POČITNICE DAJO

Spoznali boste novo dimenzijo v življenju, kako lahko uživate, ne da bi za to zapravili goro denarja. Obenem boste presenečeni, kako znajo uživati življenje ljudje, ki nimajo praktično nič in se boste lahko vprašali, kako je mogoče, da je v Sloveniji toliko nesrečnih ljudi, ki imajo prektično vse, o čemer lahko sanjajo ti revni Filipinci, ki jih boste spoznali tukaj.

Obenem boste pa lahko videli tudi, kako bi lahko enkrat živeli del leta tudi vi med prijaznimi, veselimi ljudmi, bistveno ceneje in bolj sproščeno. In kdo ve, morda se boste tudi vi navdušili nad tem, da bi imeli enkrat hiško tukaj.

Za tujce, ki jih upravičeno skrbi, kako bodo živeli v Evropi ali Ameriki s svojo pokojnino, bomo tukaj organizirali lepo sproščeno življenje, trikrat ceneje, kot lahko živijo doma. Na Filipinih namreč ni zime, mraza, kurjave, zimskih gum, spomladanske, jesenske in zimske garderobe…[/column]

[column span=”6″]


In ljudje tukaj te spoštujejo in gledajo z občudovanjem, zgolj zato, ker imaš belo kožo in si tujec.
[/column]
[/row]