ZAMENJAVA HIŠE

HIŠO NA FILIPINIH ZAMENJAMO ZA AVTODOM, JADRNICO ALI VIKEND ZA 2, 3 ALI 4 TEDNE
Predlani smo jo prvič zamenjali za avtodom z družino Knafeljc iz Logatca in vsi smo bili izjemno zadovoljni! Oni so na našem otoku uživali v popolnoma drugačnem okolju in kulturi, kot so ga bili vajeni, mi pa z njihovim avtodomom na potovanju po Italiji, Švici in Franciji.

Lani smo se s simpatično družino iz Primorja dogovorili za zamenjavo za njihovo jadrnico Elan 36. Pri njih smo bili deležni izjemnega gostoljubja, tako na njihovem domu v Sežani, kot tudi na njihovem vikendu na Otoku Ugljan, kjer je privez njihove jadrnice, na kateri smo uživali tri tedne med otoki Kornatov in srednjega Jadrana.

[themo_button text=”CELOTNA PONUDBA V PDF” url=”http://www.philippinesdreamlife.com/wp-content/uploads/2018/06/HIŠO-NA-FILIPINIH-ZAMENJAMO-1.pdf” target=”_blank” type=”standard”]

Tudi letos pridemo v Slovenijo v času od 17. julija do 2. oktobra. Čas tukaj bomo izkoristili za obisk sorodnikov in prijateljev, poleg tega pa bi rad tudi letos pokazal ženi Melariel in sinčku Marku lepote in znamenitosti Evrope in Jadrana. Zame je bil vedno največji užitek potovanje z avtodomom in jadranje in zato se sem se tudi odločil, da v zamenjavo ponudimo našo hišo tukaj na Filipinih z vsem kar imamo.

Predlani sem prebral odlično knjigo z naslovom IMETI ALI BITI, kjer avtor razmišlja, kako je možno uživati življenje, ne da bi poskušali imeti vse, kar nam ponuja potrošniška družba.
Dvanajst let sem imel jadrnico v marini na Krku. Nikoli mi sicer ni bilo niti za trenutek žal, da sem jo kupil, sem se pa vseeno včasih vprašal: kdo ima pravzaprav koga? Ali imam jaz jadrnico, ali ima ona mene, saj sem zanjo zapravil letno v povprečju vsaj 8.000-10.000€, poleg tega pa je zahtevala vsako pomlad in jesen še kar precej mojega časa za pripravo na sezono in pripravo na prezimovanje.

V sedanjem obdobju življenja sem se med IMETI ALI BITI odločil za BITI!
Zase in za svojo družino želim, da smo srečni, veseli in sproščeni, kar je pa težko, oziroma nemogoče, če bi se, tako kot včasih, nenehno pehali za denar in sto stvari, ki jih z denarjem lahko kupimo. Vseeno, pa verjamem, da si lahko ogledamo velik del sveta in obenem uživamo, ne da bi za to zapravili ogromne vsote denarja.

KAJ JE CILJ TEGALE MOJEGA PISANJA, OZIROMA MOJA PONUDBA?

Našo hišo na Filipinih, z vsem kar imamo, na izjemno lepi parceli s pogledom na morje, zamenjamo za enako časovno obdobje za avtodom, jadrnico ali vikend v Sloveniji ali na Hrvaškem. Recimo za dobo 2, 3 ali 4 tednov.
V Sloveniji bomo od 17. julija do 2. oktobra.

Mislim, da je to Win-Win ponudba.

Zakaj bi bila naša hiša prazna medtem, ko smo v Sloveniji, vi pa tudi ne potrebujete avtodoma ali jadrnice, medtem, ko ste na Filipinih.

Prijatelj iz Budimpešte je na tak način že večkrat zamenjal njihovo družinsko hišo za podobno v Franciji, v Kanadi in še na več krajih po svetu in pravi, da nikoli niso imeli kakšnih večjih problemov, pa še nove zanimive prijatelje so dobili na ta način. Pred zamenjavo bi se pa seveda obvezno dodobra spoznali preko Skypa in si obenem izmenjali še mnoge druge podatke in informacije.

Zamenjava predlani je bila izjemno pozitivna za obe družini: mi smo pazili na njihov avtodom, kot da je naš – oziroma še mnogo bolj, oni pa so izjemno lepo skrbeli za našo hišo, vrt, kužka Zokija ter uživali z našimi prijatelji z otoka, ki so jih sprejeli medse, tako kot to znajo Filipinci.

Tudi lanska zamenjava je bila izjemno pozitivna; mi smo lepo skrbeli za njihovo jadrnico, oni pa prihajajo v našo hišo letos avgusta.